Østlandsmesterskap i Otta

19 Yrkessjåførlærlinger fra syv fylker var samlet til Østlandsmesterskap på Otta. Lærlingene hadde et generelt høyt faglig nivå, og ble testet ut i arbeidsoppgaver som de møter på i sitt yrke. De beste fra Østlandsmesterskapet går videre til Yrkes-NM i oktober.

24.05.2018

 

Nytt Styre i SOTIN etter årets landskonferanse

SOTIN hadde sin landskonferanse 18 og 19 april. Det ble markert at vi har vært aktive i 20 år. Konferansen ble gjennomført i vakre Halden. Styret i SOTIN ble utvidet med en person og det er valgt ny styreleder

19.04.2018

 

Yrkes NM 2018

Yrkes NM 2018 arrangeres 23 til 25 oktober. SOTIN er arrangør på vegne av Transport og Logistikkbransjen. For første gang skal det arrangeres det Yrkes NM i Logistikkfaget.

25.01.2018

 

Kjøretillatelsen godkjennes digitalt ved kontroll

Godkjent tillatelse/lærekontrakt skal ALLTID medbringes under kjøring og fremvises ved kontroll enten på smarttelefon, nettbrett, pc eller i papirversjon.

04.12.2017

 

Motiverende veikart i Vestfold

Jeg er ikke vant til å dele tankene mine med andre, men jeg syns egentlig det føles greit å få det ned på et ark likevel, sier Oliver Müller.

31.10.2017

 

Vi har flyttet!

Fra og med mandag 6.6.16 finner du oss i Strandveien 106 på Lanes (Sør-Tromsøya). Se kart nederst på siden. Telefon og epostadresse er som før. Du er hjertelig velkommen å besøke oss!

06.06.2016

 

Ledige læreplasser

Vi trenger lærling i de fleste fag til våre medlemsbedrifter snarest. Oppstart etter avtale.

Yrkessjåfør

En utdannelse innen transportfag innebærer mange muligheter. Den er en start på et yrke med gode inntjeningsmuligheter og frihet til å råde over egen tid. Veien til egen virksomhet er kortere enn i de fleste andre jobber.

Yrkessjåførfaget:
Faget omhandler arbeid innen godstransport og persontransport.

Viktige arbeidsoppgaver er:

  • Transport av varer og personer
  • Service og kundebehandling
  • Lasting og lossing
  • Dokumentbehandling
  • Vedlikehold og bruk av teknisk utstyr

Yrkessjåførutdannelsen skal gi førerkort i klasse C/CE eller D/DE (lastebil/ lastebil med tilhenger, buss/buss med tilhenger). Yrkessjåførfaget krever i tillegg til førerkort i alle kategorier kompetansebevis som ADR-bevis og truckførerbevis.
 
 
Kunnskaper og ferdigheter yrkessjåføren må ha:
Yrkessjåføren må ha god trafikkforståelse, gode kjøreferdigheter og kunnskaper om miljømessige konsekvenser av handlinger i trafikken.

Yrkessjåføren må kunne arbeide planmessig og ta selvstendige avgjørelser.Du må være nøyaktig og vise ansvar for varer og passasjerer som transporteres.

Yrkessjåføren må kunne samarbeide med både kolleger og kunder og ha en utpreget serviceinnstilling. Gode kommunikasjonsevner og riktig håndtering av teknisk krevende kjøretøy er viktig.

Opplæringskontoret for Bil- og Transportfag

Adresse:
Strandvegen 106,
9006 Tromsø

Telefon: 480 39 833
E-post:  post@bilfagtroms.no


Levert av